2 iunie – Ziua Internationala a Lucratorilor/ Lucratoarelor Sexuale

Respect pentru Lucratoarele Sexuale

Cu ocazia zilei de 2 iunie, Ziua Internationala a Lucratorilor/ Lucratoarelor Sexuale, Reteaua de Advocacy pentru Drepturile Lucratorilor/ Lucratoarelor Sexuale – Sex Workers’ Rights Advocacy Network (SWAN), din care Asociatia Carusel face parte incepand cu anul 2014, a lansat un comunicat de presa.

 

Pe data de 2 iunie 1975, aproximativ 100 de lucratori/ lucratoare sexuale si persoane care ii sprijina au ocupat biserica Saint-Nizier, din Lyon, Franta, in semn de protest impotriva conditiilor de munca incriminatorii si exploatative, discriminarii si abuzurilor suferite din partea fortelor de ordine.

 

Dupa 8 zile de asediu, politia a descins in cladirea bisericii si a evacuat lucratorii/ lucratoarele sexuale si pe aliatii acestora. Acest eveniment a inspirat miscarea internationala a lucratorilor/ lucratoare sexuale si celebrarea zilei de 2 iunie ca Ziua Internationala a Lucratorilor/ Lucratoarelor Sexuale.

 

Cu ocazia acestei zile, SWAN se alatura vocilor care cer dreptate pentru lucratorii/ lucratoarele sexuale din Europa Centrala si de Est si din Asia Centrala. SWAN condamna nedreptatile impotriva lucratorilor/ lucratoarele sexuale, coruptia si legile care deterioreaza conditiile lor de munca, atacurile continue impotriva acestora si reprezentarile media scandaloase si lipsite de respect ale sexului comercial.

 

SWAN solicita:

  • Protejarea drepturilor omului, ale drepturilor sociale si de munca ale lucratorilor/ lucratoarele sexuale;
  • Implicarea lucratorilor/ lucratoarelor sexuale in procesul de luare a deciziilor referitoare la sexul comercial;
  • Stoparea abuzurilor sistematice, opresiunii, discriminarii si a altor forme de violenta impotriva lucratorilor/ lucratoarelor sexuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *