DN0 – un nou proiect Carusel

Persoanele care practica sexul comercial au acces limitat la servicii, ceea ce determina o serie complexa de riscuri, atat în sfera medicala, economica, sociala, dar mai ales în cea a respectarii drepturilor omului. Femeile care practica sexul comercial se confrunta cu stigmatizare si discriminare, conditii nesigure de lucru, prevalenta HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala, cat si cu o multitudine de forme de violenta – de la violenta structurala si institutionala, pana la violenta fizica si interpersonala.

 

Prin proiectul „DN0”, Asociatia Carusel îsi propune sa creasca accesul la servicii socio-medicale pentru 300 de femei care practica sexul comercial stradal în Bucuresti si pe drumurile nationale din judetele Ilfov, Teleorman, Olt, Arges, Prahova si Ialomita, prin:

 • sesiuni de informare, educare si consiliere;
 • distribuire de materiale;
 • asistenta medicala primara;
 • asistenta sociala.

De asemenea, ne propunem sa sprijinim implicarea femeilor care practica sexul comercial si a altor ONG-uri în promovarea drepturilor acestora, prin:

 • sprijinirea unui grup din randul femeilor care practica sexul comercial;
 • implicarea acestuia în realizarea unei cercetari privind abuzurile din partea reprezentantilor fortelor de ordine;
 • organizarea unor întalniri ale grupului cu alte ONG-uri;
 • desfasurarea unei campanii pentru promovarea drepturilor femeilor care practica sexul comercial.

 

Comunicatul de presa poate sa fie descarcat aici

Logo Carusel Final_white-01 sigla fond cooperare 1

O părere la “DN0 – un nou proiect Carusel

 1. Este exceptional faptul ca dvs reactionati la realitate. Nu are rost sa negam existenta celor care isi vand trupul pentru bani, ocupatie care ii face foarte vulnerabili.
  Prin urmare, practicantii au nevoie de tot ajutorul. Dar nu si exploatatorii lor, respectivi clientii lor.
  Ajutorul pana la capat inseamna iesirea din acesta ocupatie nedemna. Pentru ca nici un parinte nu gandeste, plin de speranta, la nasterea copilului sau, ca “”prostituata o fac;gigolo il fac”.
  Un mic pas spre ajutorul pana la capat ar fi si modificarea legislatiei, in sensul incriminarii nu doar a proxenetilor, ci si a solicitantilor de servicii sexuale, “the johns”, cum se zice in lumea anglo-saxona.
  Suedia a incriminat solicitarea sexului, prima, in 1998.
  Desigur, cum majoritatea clientilor sunt barbati, cum majoritatea parlamentarilor sunt barbati, este greu de crezut ca vom avea curand o astfel de lege.
  Aveti link la un articol interesant, din 2011, privitor la aceasta propunerea facuta in Irlanda.
  http://humanrights.ie/gender-sexuality-and-the-law/prostitutiontargeting-the-buyer-of-sex/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *