NU modelului suedez!

respect

Comisia pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen din Parlamentul European (FEMM) a votat in luna ianuarie un raport, initiat de europarlamentarul britanic Mary Honeyball,  prin care recomanda adoptarea “modelului suedez” de catre Uniunea Europeana. “Modelul nordic” sau “modelul suedez” incrimineaza clienţii lucrătoarelor sexuale. Raportul FEMM, la care s-au adus 189 de amendamente (reunite in doua documente, aici si aici), va fi votat in sesiunea plenara a Parlamentului European de la Strassbourg, pe data de 27 februarie 2014.

 

Comisia Internatională pentru Drepturile Lucratoarelor Sexuale in Europa (ICRSE), sprijinita de organizatii ale lucratoarelor sexuale, organizatii internationale, organizatii neguvernamentale si grupuri informale din Romania condamnă recomandările de incriminare a clienţilor lucrătoarelor sexuale mentionate de FEMM.

 

In sprijinul pozitiei noastre, adresam o scrisoare europarlamentarilor romani, prin care ne dorim le supunem atentiei dorintele lucratoarelor sexuale si recomandarile organizatiilor internationale si nationale.

 

Daca doriti sa va alaturati aceastei intiative prin semnarea scrisorii, trimiteti, pe adresa ana.mohr@carusel.org, un email cu numele organizatiei, numele reprezentatului legal, functia acestuia si o adresa de email de contact pentru organizatie.

4 păreri la “NU modelului suedez!

  1. Pingback: Nu modelului suedez, in solidaritate cu lucratoarele sexuale! | CFSN

    • Va rugam sa cititi/recititi argumentele noastre. ONU este de parere ca incriminarea clientilor duce la vulnerabilizarea si stigmatizarea lucratoarelor sexuale.

  2. Pingback: Petición a los Miembros del Parlamento Europeo: “Diga NO a la penalización de los clientes de lxs trabajadorxs sexuales | El estante de la Citi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *