Story_S continua

STORY_S

Carusel continua desfasurarea activitatilor de mentorat in cadrul proiectului european Story_S – Springboard To Roma Youth Success. Cei 12 mentori au intalniri constante cu tinerii pe care ii mentoreaza, atat intr-un cadru individual, cat si la evenimente colective. Printre activitatile de grup la care au participat tinerii mentionam: piesa de teatru social despre invatamantul universitar, realizarera de materiale (fundite rosii) pentru campania de Ziua Mondiala SIDA, intalniri comune intr-un mediu informal pentru o mai buna coeziune a grupului etc. De asemenea, in functie de interesul si nevoile mentoratilor, au avut loc intalniri individuale in diverse medii si cu scopuri variate, de la participarea la evenimente sportive (meci de fotbal, maraton), la acompanierea unui mentorat la doctor si la institutii publice pentru realizarea unor acte, la muzee si expozitii etc.

 

 

De asemenea, in luna ianuarie 2019 vor avea loc, in Bucuresti, „Atelierele pentru cresterea constientizarii” la care vor participa 48 de tineri (mentorati in cadrul proiectului alaturi de prieteni, cunostinte) sub coordonarea echipei de proiect si a expertului in comunicare. Scopul acestor ateliere este realizarea de materiale (postere) despre anti-discriminare folosind metodologia PhotoVoice. Atelierele se vor desfasura in toate cele patru tari conform directiilor stabilite in proiect si detaliate la a doua intalnire internationala de la Sofia, 20-21 septembrie.

 

 

Proiectul european Story_S – Springboard To Roma Youth Success are ca scop sprijinirea tinerilor de etnie roma in continuarea studiilor si urmarea unei cariere de succes. Activitatea principala a proiectului consta in desfasurarea unui program de mentorat intre egali pentru tineri romi cu varsta cuprinsa intre 14 – 25 ani care sunt inscrisi in sistemul de invatamant secundar sau tertiar. Ne propunem ca la sfarsitul acestui proiect, cu sustinerea mentorilor si a echipei Carusel, tinerii mentorati sa constientizeze importanta continuarii studiilor. Proiectul este realizat in parteneriat cu universitati si organizatii din Italia, Spania si Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *