Voi n-ati vazut nimic!

afis_voi_n-ati_vazut_nimic

Spectacolul Voi n-ati vazut nimic! se va juca in parcarea Decebal, Calea Mosilor nr.60, zona Bisericii Sf.Gheorghe, joi, 8 octombrie 2015, de la ora 18:00, cu acces liber pentru public. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociatia Carusel. Alegerea unei parcari din centrul istoric ca loc de desfasurare al reprezentatiei este in directa legatura cu subiectul spectacolului: analizarea cu mijloace teatrale a contextului mortii lui Daniel-Gabriel Dumitrache, tânar bucurestean  in vârsta de 26 de ani care practica meseria de parcagiu - asa cum e denumita in jargonul urban, si care a murit in incinta sectiei 10 de politie din Bucuresti, pe 4 martie 2014.

 

Spectacolul semnat de Alexandru Fifea, David Schwartz si Catalin Rulea investigheaza moartea lui Daniel Dumitrache in contextul unei lungi serii de abuzuri comise de fortele de ordine, in special impotriva persoanelor celor mai lipsite de aparare – saraci, oameni fara adapost, lucratoare sexuale, persoane de etnie roma. Violenta este principalul mecanism de control, prin care politia apara conservarea actualelor structuri de clasa si raporturi de putere. Violenta politistilor este rezultatul direct al violentei si rasismului din societate, unde discursul anti-romi se intersecteaza cu discursul impotriva „saracilor”, „smecherilor”, „cersetorilor”.

 

Pe parcursul anului 2014, Alexandru Fifea a cercetat circumstantele care au condus la moartea lui Daniel Dumitrache. Spectacolul Voi n-ati vazut nimic! isi propune analizarea si deconstructia mecanismelor sociale si a discursului public din spatele acestei morti.

 

Turneul urban – Bucuresti 2015: VOI N-ATI VAZUT NIMIC! este un proiect finantat de ARCUB prin programul Esti Bucuresti, urmând ca la inceputul lunii noiembrie spectacolul sa se mai joace in trei universitati importante din Bucuresti. Toate reprezentatiile se desfasoara cu acces gratuit si vor fi urmate de dezbateri cu publicul.

 

Parteneri proiect: Asociatia Carusel, Teatrul LUNI de la Green Hours, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane.

 

Parteneri media: Gazeta de Arta Politica, VeiozaArte.ro, Sapte Seri, Radio România Actualitati, Radio România Cultural, Radio România Bucuresti, Iqool.ro, Urban.ro

harta_parcarea_decebal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *