Ziua Mondiala SIDA

ziua mondiala SIDA 2015-03

1 Decembrie este Ziua Mondiala SIDA. La nivel international, persoanele care traiesc cu HIV, familiile si apropiatii acestora, activistii din domeniu, comunitatea medicala, cercetatorii, artistii si populatia generala, cu totii isi indreapta atentia catre semnificatia acestei zile si transmit un mesaj de solidaritate prin purtarea in piept a funditei rosii si/sau expunerea acesteia in locuri publice.

 

Persoanele care traiesc cu HIV  nu trebuie sa fie singure in demersurile pentru imbunatatirea accesului la servicii de prevenire, testare si tratament, impotriva discriminarii si stigmatizarii asociate cu HIV. Oricine se poate alatura acestui demers. Un gest simplu, plin de incarcatura, este sa porti in piept fundita rosie, simbolul international de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV.

 

Calendarul evenimentelor din cadrul campaniei:

 

  • 27 noiembrie – 11 decembrie: o fundă roşie de 30 de metri a fost arborata pe fatada clădirii din Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1 (Teatrul Bulandra – Izvor). Fundita rosie este simbolul international de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV. Aceasta reprezinta grija si preocupare cu privire la HIV/SIDA si reaminteste celorlalti ca sprijinul lor este necesar. 

 

  • 27 noiembrie: amplasarea unor boluri cu prezervative si fundite rosii in barurile si pub-urile partenere, respectiv Anton Pub, Borsalino, Bicicleta, Dianei 4, La Boheme, Journey Pub, Care Cafe, cat si in libraria Hecate.

 

  • 30 noiembrie, 19:00 – 21:00: echipa Carusel, impreuna cu studenti din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si membrii Colegiului National al Asistentilor Sociali, au distribuit prezervative si fundite rosii, insotite de flyere cu informatii despre semnificatia funditei, persoanelor care sunt in trecere prin Centrul Vechi.

 

  • 2 – 4 decembrie: In holul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Str. Schitu Magureanu, nr. 9  vor fi distribuite prezervative si fundite rosii. De asemenea, incurajam studentii si profesorii sa-si manifeste solidaritatea prin transmiterea unui mesaj pentru persoanele care traiesc cu HIV. Aceste mesaje vor fi expuse in sediul facultatii pana pe data de 18 decembrie.

 

…Stoparea epidemiei SIDA inseamna ca adolescente si tinerele femei sa aiba acces la educatie si servicii adecvate de sanatate a reproducerii si servicii de sanatate HIV. Inseamna ca populatiile cheie, cum ar fi persoanele care consuma droguri injectabile si persoanele transgender, sa aiba acces complet la servicii de sanatate oferite cu demnitate si respect. Totodata, inseamna ca fiecare copil sa se nasca fara HIV, si ca atat nou nascutii, cat si mamele acestora, vor face mai mult decat sa supravietuiasca, adica sa prospere. Aceasta este o perioada importanta. Construim o etapa catre un viitor durabil, echitabil si sanatos pentru toti. (Michel Sidibé, Executive Director of UNAIDS, Under-Secretary-General of the United Nations, UNAIDS).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *