Carusel
Carusel - facebook       Carusel - RO
Home Despre noi Programe si Activitati Blog Contact.html


Campanii Lobby & Advocacy Programe Proiecte Training
Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala. 

Misiunea Asociatiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului.

ZIUA INTERNATIONALA IMPOTRIVA HOMOFOBIEI 


Te-ai intrebat vreodata de ce avem fobii
Homofobia:
1. frica de homosexualitate sau frica de homosexuali;
2. aversiunea, dazaprobarea, discriminarea, ura fata de homosexualitate si fata de persoanele de aceasta orientare sexuala.
Conform specialistilor, homofobia este tratabila. Recomandam accesarea mai multor surse de informare si tratarea cu intelegere si respect a celor din jur, indiferent de orientarea lor sexuala. 


DESCHIDE OCHII! FARA RISCURI IN PLUS!


Agentia Nationala Antidrog a implementat campania „DESCHIDE OCHII! FARA RISCURI IN PLUS!”, in perioada 1 august -12 septembrie 2011, in Vama Veche. Campania s-a desfasurat in parteneriat cu principalele organizatii neguvernamentale care activeaza in domeniul reducerii riscurilor asociate consumului de droguri- Romanian Harm Reduction Network (RHRN), Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT), Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), Asociatia Integration si Asociatia Carusel, avand ca sponsor unic Population Services International (Love Plus). 

Scopul a fost reducerea riscurilor asociate consumului de droguri si promovarea serviciilor ANA si ONG prin realizarea urmatoarelor obiective: reducerea riscurilor asociate consumului de droguri in randul tinerilor aflati pe litoral, prin oferirea de informatii si promovarea serviciilor pentru tratamentul dependentei de droguri.


Mai multe poze despre aceasta campanie aici

CUTIUTE FERMECATE


Cu ceva timp in urma un prieten m-a intrebat ce face SENS POZITIV. Dupa ce i-am povestit cine sunt beneficiarii serviciilor noastre, m-a intrebat daca acesti oameni traiesc printre noi. Da, traiesc printre noi, chiar daca nu au acte de identitate, un acoperis deasupra capului, asigurari de sanatate, prenume - in cazul copiilor. Sunt persoanele fara adapost, care traiesc pe strada, fie ca sunt copii fie ca sunt adulti. Vara dorm in parcuri, sub cerul liber. Iarna se incalzesc in gurile de canal, pe tevi, la adapost de interperii. Isi nasc copiii in astfel de canale - spitalele refuza de multe ori femeile in travaliu pe motiv ca nu au acte, asigurari medicale... Motivul real fiind ca sunt "jegoase". Daca au avut posibilitatea, candva, sa manance bucate traditionale de Craciun, acum sansele sunt mai putine.

La initiva unor prieteni am decis sa le oferim o masa de Craciun. Astfel, cu participarea Restaurantelor Bellini Tineretului si Bellini Universitate, le vom oferi sarmale cu mamaliguta, Mihai Dobrovolschi le va gati ciorba, Sisters' Kitchen va asigura desertul, iar Parma Food Group doneaza racoritoare si lapte.

Puteti participa si voi cu o suma de bani, produse pentru adulti si copii - de la produse alimentare la inbracaminte si jucarii. Puteti lasa totul la Restaurantul Bellini Tineretului sau la The Little Bar - Smardan 14, care ne va gazdui joi 22 Decembrie, pe noi si pe cei ce vor veni la masa sau in contul Asociatiei SENS POZITIV: Raiffeisen BANK RO12RZBR0000060008634050

La organizarea evenimentului isi mai aduce aportul CARUSEL, www.ziarulcopiilor.com si www.injoaca.ro

In cadrul acestui eveniment, vom incerca sa colectam cutii de pantofi, frumos impachetate, pregatite cu drag de oameni darnici si binevoitori, pline cu jucarii, rechizite pentru scoala si alte daruri alaturi de un biletel in care sa transmiteti un gand bun, spus din suflet, pentru a mangaia un suflet de copil aflat in nevoie. Alatura-te si tu echipei noastre! Doneaza o cutie fermecata pentru un copil care traieste pe strada! ONE LOVEFEST 2011


Carusel a mers la One LoveFest 2011 cu o echipa de specialisti si un cort primitor. Participantii la festival au fost incurajati sa ne viziteze daca era “prea mult“ starea pe care o experimentau. Echipa de la cort a oferit servicii de suport pentru a facilita trecerea peste momentele nebisnuite cu care o parte dintre participanti s-au confruntat pe fondul consumului de alcool sau diferite substante. Scopul interventiei a fost de a minimiza repercursiunile severe cu care acestia se puteau confrunta si pentru a ne asigura ca trecerea spre starea obisnuita se face in siguranta, atat pentru cei care au consumat diferite substante, cat si pentru ceilalti. In cazul celor carora le-a fost greu sa ajunga la cort, un real ajutor l-au constituit ceilalti participanti la festival care i-au insotit catre cortul Carusel.