Carusel
Carusel - facebook       Carusel - RO
Home Despre noi Programe si Activitati Blog Contact.html


Campanii Lobby & Advocacy Programe Proiecte Training
Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala. 

Misiunea Asociatiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului.

CAMERELE DE INJECTARE


Se pot salva astfel vietile consumatorilor de droguri?

Carusel militeaza pentru dezvoltarea camerelor de injectare, ca solutie pentru reducerea riscurilor in cazul celor care consuma droguri injectabille. Ce inseamna aceste camere, cum functioneaza si care sunt beneficiile pe care le ofera, atat la nivel individual, comunitar cat si din perspectiva sanatatii publice, puteti afla aici.

Pentru prima oara in Romania, Carusel a organizat o dezbatere bazata pe evidente stiintifice despre modalitatile prin care consumatorii de droguri pot beneficia de servicii de suport. Dezbatere s-a bazat pe experienta Olandei in dezvoltarea camerelor de injectare pentru a contribui la reducerea riscurilor asociate consumului de droguri, precum infectia cu HIV sau supradozele.


Invitat special: Daan van der Gouwe, Sociolog – Institutul Trimbos, Olanda

Evenimentul a fost organizat de catre CARUSEL, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Agentia Natioanala Antidrog si Institutul Trimbos (Olanda), in parteneriat cu RHRN, ALIAT, Integration, ARAS, ANIT si Sens Pozitiv.

 

     

 

Mai multe poze de la acest eveniment puteti gasi aici