Carusel
Carusel - facebook       Carusel - RO
Home Despre noi Programe si Activitati Blog Contact.html


Campanii Lobby & Advocacy Programe Proiecte Training
Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala. 

Misiunea Asociatiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului.

COMUNICAT DE PRESA

31.07.2017


“DN0” – CRESTEREA ACCESULUI LA SERVICII SOCIO-MEDICALE  AL FEMEILOR CARE PRACTICA SEXUL COMERCIAL STRADAL SI A IMPLICARII ACESTORA IN PROMOVAREA DREPTURILOR LOR

 

 

Persoanele care practica sexul comercial (prostitutie) au acces limitat la servicii, ceea ce determina o serie complexa de riscuri, atat in sferele medicala, economica, sociala, dar mai ales in cea a respectarii drepturilor omului. Femeile care practica sexul comercial se confrunta cu stigmatizare si discriminare, conditii nesigure de lucru, prevalenta HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala, dar si cu o multitudine de forme de violenta - de la violenta structurala si institutionala, pana la violenta fizica si interpersonala.

 

Prin proiectul „DN0”, Asociatia Carusel a reusit sa imbunatateasca accesul la servicii socio-medicale pentru 400 de femei care practica sexul comercial stradal in Bucuresti si pe drumurile nationale din noua judete.

 

 

Proiectul „DN0” a avut o durata de 18 luni, o valoare totala de 83.334 CHF si a fost co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.


Intregul comunicat de presa poate fi descarcat aici.


 


 

Persoanele care practica sexul comercial au acces limitat la servicii, ceea ce determina o serie complexa de riscuri, atat în sfera medicala, economica, sociala, dar mai ales în cea a respectarii drepturilor omului. Femeile care practica sexul comercial se confrunta cu stigmatizare si discriminare, conditii nesigure de lucru, prevalenta HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala, cat si cu o multitudine de forme de violenta – de la violenta structurala si institutionala, pana la violenta fizica si interpersonala.

 

Prin proiectul „DN0”, Asociatia Carusel isi propune sa creasca accesul la servicii socio-medicale pentru 300 de femei care practica sexul comercial stradal în Bucuresti si pe drumurile nationale din judetele Ilfov, Teleorman, Olt, Arges, Prahova si Ialomita, prin:

 

De asemenea, ne propunem sa sprijinim implicarea femeilor care practica sexul comercial si a altor ONG-uri în promovarea drepturilor acestora, prin:

 

Proiectul „DN0” este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de  83.334,00 CHF, din care co-finantarea din partea Elvetiei este de 75.000,00 CHF, iar co-finantarea Asociatiei Carusel este de 8.334,00 CHF.

 

Acest website nu reflecta in mod necesar pozitia guvernului Elvetian. Responsabilitatea pentru continutul sau este asumata de Asociatia Carusel.

 

Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, va invitam sa vizitati www.swiss-contribution.ro si www.swiss-contribution.admin.ch/romania.