Solidaritate cu Ucraina

Solidaritate cu Ucraina

În această perioadă, cei mai vulnerabili sunt refugiații din Ucraina, care fug din calea războiului. Le datorăm solidaritate și prietenie. Pentru ei, am deschis un centru de găzduire temporară, pe Calea Șerban Vodă, în colaborare cu Primăria Capitalei, prin DSGASMB, și cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Important: Accesul în tabără se face coordonat doar prin intermediul CNNCCI.

Aici, 40 de oameni care au fugit din calea războiului din Ucraina stau în camere de 2 sau 3 locuri, cu acces la duș, mașini de spălat cu uscător, au hrană caldă și, cel mai important, sunt tratați cu căldură, prietenie și empatie. Le oferim consiliere și încercăm să le rezolvăm cele mai diverse nevoi, multe dintre ele cu care ne întâlnim pentru prima oară (proceduri de viză, bilete de avion, afecțiuni medicale etc).

De la începutul războiului, am construit aici o mică comunitate, unde nu doar că oamenii au tot ce le trebuie, dar participă la activitați, își organizează propriile evenimente (de exemplu, de Ziua Independenței Ucrainei), colaborează și își găsesc un „acasă” temporar, atât cât se poate departe de propria lor casă.

De-a lungul timpului, am dezvoltat centrul, adăugând bucătărie, amenajând două terase, un spațiu de joacă pentru copii, depozite și multe altele. Suntem pregătiți să ajutăm și să gestionăm mai multe centre de acest fel, precum și să ridicăm o tabără de corturi, atunci când va fi nevoie.

Mai mult decât atăt, avem o echipă de teren dedicată, care merge la familiile vulnerabile refugiate din Ucraina, care locuiesc în apartamente, pentru a le oferi cele necesare, precum și consiliere sau servicii de asistență socială.

 

În același timp, suntem implicați în mai multe inițiative umanitare, care ajută oamenii din Ucraina. Mai mult, încă de la început, am fost aici pentru cerințe urgente și am încercat să ne coordonăm cu instituțiile statului, pentru intervenții eficiente, acolo unde este cu adevărat nevoie. Vom face acest lucru și în continuare.

 

Activitatea normală a Asociației Carusel, aceea de a asista oamenii aflați în stare extremă de vulnerabilitate, prin cele două centre – ILO și Grivița-Cișmigiu, precum și prin echipa de teren, rămâne neschimbată. Eforturile legate de criza refugiaților sunt suplimentare activității noastre, toate celelalte servicii rămânând operaționale.

Avem nevoie de sprijinul vostru, pe termen lung, atât la nivel individual, cât și ca sponsorizări ale companiilor.

DONAȚII – https://carusel.org/donatii/

 

 

Adresa: Calea Șerban Vodă 164-168, sector 4, București

Telefon: +40757 586 514