Carusel
Carusel - facebook       Carusel - RO
Home Despre noi Programe si Activitati Blog Contact.html


Campanii Lobby & Advocacy Programe Proiecte Training
Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala. 

Misiunea Asociatiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului.

Carusel desfasoara in mod constant 3 programe care se adreseaza persoanelor marginalizate social, InterSEXcity, Labirint si P.A.S.A.J. 

Aceste programe se bazeaza pe evidente stiintifice si sunt derulate de catre echipe specializate formate din asistenti sociali, sociologi, educatori, psihologi si educatori.

InterSEXcity


Prin intermediul acestui program, echipa de teren Carusel se deplaseaza in zonele in care barbatii si/sau femeile vand servicii sexuale. Scopul acestui program este de reducere a riscurilor asociate practicarii sexului comercial (HIV, ITS-uri, violenta, incalcarea drepturilor omului etc.). Carusel accepta si intelege decizia celor care aleg sa se implice in aceste activitati, fie ca este vorba despre un mijloc de subzistenta sau unul de crestere a veniturilor.

Abordarea noastra este una bazata pe evidente stiintifice, este in linie cu The Declaration of the Rights of Sex Workers in Europe, HIV/AIDS Sex Work Toolkit dezvoltat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si Strategia UNAIDS 2011 - 2015 si Strategia Nationala HIV/SIDA.

Pentru mai multe informatii despre acest program, va rugam sa ne contactati la: intersexcity@carusel.org 

Labirint


Acest program vizeaza atat consumatorii de droguri, cat si consumatorii de droguri injectabile. Este un program care se bazeaza pe principiile Harm Reduction si include consiliere pentru reducerea riscurilor, schimb de seringi, prevenirea supradozelor, referire si acompaniere catre alte servicii de suport (tratament cu metadona, consiliere si testare HIV/Hepatita C, ingrijire medicala etc.). Aceste servicii se desfasoara atat pe teren, cat si in cadrul Centrului Caracuda - Ferentari. Acest centru este dezvoltat de catre Asociatia Carusel in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog, Primaria Sectorului 5 si SASTIPEN.

In plus, Carusel participa la festivaluri de muzica (underground) unde ofera servicii de suport celor care experimenteaza stari neplacute pe fondul consumului de alcool si/sau diferite substante. Serviciile constanu in consiliere pentru depasirea momentelor neplacute (panica, anxietate), consiliere pentru reducerea riscurilor, apa pentru diminuarea deshidratarii, referire catre alte servicii de suport – inclusiv cele medicale de urgenta. Scopul interventiei este de a minimiza repercursiunile severe cu care unii participantii se pot confrunta, si pentru a ne asigura ca trecerea spre starea obisnuita a acestora se face in siguranta, atat pentru ei si cei care ii insotesc, cat si pentru ceilalti participanti la festivaluri.

Pentru mai multe informatii despre acest program, va rugam sa ne contactati la: labirint@carusel.org  

P.A.S.A.J. 


P.A.S.A.J. (Programul de Asistenta Sociala si Asistenta Juridica) ofera servicii de suport unui numar de aproximativ 40 de persoane aflate in situatii de risc de imbolnavire, marginalizare si  excluziune sociala (consumatori de droguri, persoane care traiesc cu HIV, persoane fara adapost etc.). Dintre acestia, 15 sunt copii.
 

Echipa de asistenti sociali ofera consiliere, sprijin pentru (re)inscrierea copiilor in sistemul de invatamant, referirea si acompaniere tuturor in accesarea serviciilor medicale, sociale si juridice, facilitarea accesarii unor programe de formare profesionala, organizarea unor ateliere recreativ-educationale pentru copii si oferirea unui pachet cu alimente de baza saptamanal.
 

Pentru mai multe informatii despre acest program, va rugam sa ne contactati la: asistenta.sociala@carusel.org