Centrul Comunitar Gore

Centrul Comunitar Gore

Din 2015, le oferim servicii de asistență socială persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, Hepatita C, TBC sau alte boli infecțioase, pacienți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”. Ne propunem să îmbunătățim, atât cât se poate, calitatea vieții acestor persoane, în special a celor mai vulnerabile, cum ar fi consumatori de droguri, persoane care practică sexul comercial, persoane care nu au acte de identitate, persoane fără locuință sau care trăiesc în condiții precare, fără loc de muncă și fără educație.

În cadrul spitalului, asistenții sociali au întâlniri regulate atât cu medicii, cât și cu pacienții, în vederea facilitării comunicării, inclusiv prin preluarea de informații și transmiterea lor într-un mod adaptat exigențelor și nivelului de înțelegere al părților.
Cele mai importante lucruri? Păstrarea sănătății, aderența și complianța la tratament, prevenirea transmiterii, a reinfectării, dar și normele de bună conduită în cadrul spitalului.

De asemenea, asistenții sociali oferă pacientului suport emoțional în vederea identificării modului de adaptare la stres și anxietate, în special pentru persoanele nou diagnosticate cu HIV/ Hepatita C/ TB. Prin aceste activități se oferă timp prețios medicului curant care astfel va acorda mai multă atenție actului medical în sine.