Activitatea de teren – PASAJ

Activitatea de teren – PASAJ

Acolo unde sunt beneficiarii noștri, suntem și noi. Asistența socială se face pe teren, acolo unde sunt oamenii și acolo unde le putem vedea, cu adevărat, dificultățile uriașe cu care se confruntă. 

E punctul nostru de plecare. Aici începe, de cele mai multe ori, relația cu beneficiarii. Echipa Carusel de teren merge nopțile pe stradă, în clădiri abandonate, în locuri unde nimeni nu ar călca de bunăvoie, pentru a oferi sprijin imediat, prin intervenții de strictă necesitate, celor care nu au adăpost. Celor mai singuri, mai marginalizați. Celor pe care societatea, atunci când îi vede, îi tratează cu dispreț și agresivitate. 

Pe teren, le oferim mâncare, ceai cald, haine, medicamente sau alte produse medicale, produse de igienă, pături, saci de dormit, seringi, prezervative sau orice altceva mai au urgent nevoie pe moment. Aici îi cunoaștem, le aflăm nevoile și stabilim o relație de încredere. 

Mai mult decât atât, stăm de vorbă cu ei, aflăm ce alte probleme mai au și îi îndrumăm spre asistență medicală, servicii sociale, le facem buletin și asigurare medicală, când e cazul, sau îi chemăm la adăpost. Căutăm să îi ajutăm cu nevoile imediate, care uneori țin de supraviețuire, prin echipa de teren.