RESURSE

Sexul comercial - stigmă și marginalizare

Rezultatele cercetării arată că activitatea de sex comercial este privită de către lucrătoarele de sex comercial ca o muncă, nu ca o chestiune de oportunitate. Majoritatea lucrătoarelor sexuale provin din familii cu o condiție modestă, marginale, iar sexul comercial este singura activitate care le poate asigura un venit suficient de mare pentru a se întreține pe ele însele și pentru a întreține și alte persoane, precum copii sau alți membri ai familiei.

Descarcă

Partidul boschetarilor - bandă desenată

Banda desenată este realizată de Sorina Vazelina și are ca subiect principal programul de teren al Asociației Carusel, program destinat persoanelor care stau pe stradă, consumatorilor de droguri și persoanelor care sunt implicate în sexul comercial stradal. Banda desenată își propune să aducă în atenția populației generale, dar și a specialiștilor o parte din viața oamenilor care stau pe stradă și serviciile oferite acestora.

Descarcă

Raport privind documentarea abuzurilor forțelor de ordine - Dreptate pentru Dinte

Documentul prezintă rezultatele activităților de documentare și sesizare a abuzurilor reprezentanților forțelor de ordine în rândul persoanelor aparținând unor grupuri vulnerabile (persoane care consumă droguri, practică sexul comercial, trăiesc pe stradă și/sau trăiesc cu HIV). Acest proiect s-a derulat în memoria lui Gabriel Daniel Dumitrache, zis Dinte, în vârstă de 26 de ani, decedat în data de 4 martie 2014, în garajele Secției 10 Poliție din București.

Descarcă

Femei care practica sexul comercial: rețele sociale și acces la servicii publice

Cercetarea are la bază date calitative culese prin intermediul asistenților sociali de la Carusel, în cadrul unui program cu obiectivul de a crește accesul la servicii socio-medicale pentru femeile care practică sex comercial stradal. Cercetarea cuprinde 34 de interviuri conduse în mai multe orașe, regiuni și medii de reședință din România.

Descarcă