Centrul Comunitar Obor participa la Swimathon 2020

Carusel Campanie, evenimente iunie 13, 2020

 

Carusel continuă să facă valuri pentru a patra oară la Swimathon București!

De data aceasta, valurile online, stârnite din imaginația și casele celor care au ales să fie alături de noi, vor fi făcute pentru a susține copiii și familiile Centrului Comunitar Obor.

 

Centrul Comunitar Obor este un loc în care educația se transformă în discuție, dezbatere, creație și joacă. CCO creează noi metode de îmbunătățire a calității vieții pentru 20 de copii proveniți din medii defavorizate, aflați în situații de abandon școlar, marginalizare și excludere socială. Proiectul dezvoltă și oferă servicii educaționale, bazate pe educație non-formală, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar și la accesarea serviciilor socio-medicale. Totodată, proiectul mizează pe educația prin explorare, fie prin materialele/ uneltele folosite, fie prin locuri noi vizitate care să extindă orizonturile și cunoștințele copiilor. Nu în ultimul rând, un alt aspect important este oferirea unei alimentații sănătoase care să contribuie la dezvoltarea copiilor, fizică și psihică.

 

Prin participarea la Swimathon București ne propunem ca, în primul rând, o parte din fondurile strânse prin Swimathon să fie direcționate către asigurarea unui pachet de bază celor 10 familii ale copiilor înscriși în proiect, cu produse necesare în această perioada. Totodată ne dorim să asigurăm materiale care să îi încurajeze pe copii să stea cât mai mult acasă și să își petreacă timpul într-un mod care să îi atragă, să îi distreze și să îi țină activi din punct de vedere educațional și creativ, pentru momentul reînceperii programului școlar, lucrând la distanță cu echipa centrului. În același timp, ne propunem să strângem o parte din fondurile necesare pentru a asigura cel puțin o excursie anuală atunci când timpul va fi potrivit (mai exact pentru asigurarea transportului, pachetului de drum și a meselor necesare în timpul excursiei).

 

Mai multe despre proiectul nostru puteți găsi aici: https://swimathonbucuresti.ro/cco-la-munte-si-la-mare/

 

Cum susținem proiectul CCO CONTINUĂ SĂ EXPLOREZE?

 

Donațiile pot fi facute în perioada 4 iunie – 10 iulie direct din platforma Swimathon (https://swimathonbucuresti.ro/cco-la-munte-si-la-mare/).

 

Hai alaturi de noi într-o nouă aventură!