HIV/SIDA- abordare integrată pentru grupuri vulnerabile și populația generală

Carusel Education, HIV/SIDA ianuarie 15, 2021

În perioada decembrie 2020 – februarie 2021, Asociația Carusel desfășoară proiectul „HIV/SIDA- abordare integrată pentru grupuri vulnerabile și populația generală”. Proiectul are ca scop creșterea conștientizării cu privire la importanța diagnosticării, a tratamentului și a aderenței. Astfel, proiectul se adresează atât persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, dar și populației generale.

Considerăm că la fel de esențiale precum prevenirea sunt și o informare corectă, holistică, dar și destigmatizarea și înțelegerea laturii profund umane a problemei.

Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA, Carusel a realizat un afiș în linie cu tema internațională propusă de UNAIDS în 2020, „Global Solidarity, Shared Responsibility”, temă care subliniază necesitatea solidarității umane în fața provocărilor care afectează întreaga lume. Posterul a fost distribuit atât în online, însoțit de postări informative, cât și în offline către spitale, universități sau alte ONG-uri.

Fondată în anul 1988, Ziua Mondială SIDA a fost prima zi internațională dedicată unei probleme de sănătate globală. Anual, organizații internaționale, autorități publice și organizații ale societății civile se alătură cauzei și lucrează împreună pentru a sprijini persoanele afectate de HIV și a-i comemora pe cei și cele care și-au pierdut viața. Ziua Mondială SIDA ne amintește că încă există o nevoie acută de a crește finanțarea, conștientizarea impactului pe care HIV îl are asupra vieții oamenilor, de a stopa stigma și discriminarea și de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu HIV/ SIDA.

Istoria fundiței roșie începe în 1991, când a fost creată de organizația artistică new-yorkeză Visual Aids. De atunci înainte, fundița roșie e expresia vizuală a solidarității și compasiunii pentru persoanele care trăiesc cu HIV/ SIDA, dar și pentru cei care îi îngrijesc. Nici culoarea nu a fost aleasă întâmplător- astfel, roșul reprezintă conexiunea cu sângele și pasiunea, dragostea. Poartă fundița roșie cu ocazia Zilei Mondiale SIDA sau ori de câte ori simți că vrei să transmiți acest mesaj.

Proiectul „HIV/SIDA- abordare integrată pentru grupuri vulnerabile și populația generală” este derulat cu sprijin financiar din partea Merck Sharp & Dohme Romania.