Donează căldură pentru cei care îngheață pe stradă!

35 de grade este temperatura la care corpul intră în hipotermie. Reprezintă o urgență medicală, deoarece produce încetinirea funcțiilor sistemelor cardiac, respirator și circulator, putând duce în scurt timp la deces. 35 de grade este antecamera morții. Și nu puțini ajung acolo în iernile geroase.

 Sunt oameni care mor înghețați pe stradă. La propriu. Sau care ajung în șoc hipotermic la camera de gardă, cu consecințe pe viață. Sunt oamenii care dorm afară pentru că nu au unde altundeva să doarmă.

Iarna aceasta va fi și mai grea pentru ei. Pentru oamenii fără adăpost.

Adăposturile din București sunt foarte departe de a fi suficiente. Pandemia a făcut lucrurile și mai grele. Unele dintre ele au fost închise pentru a limita răspândirea Covid. În schimb, mai mulți oameni ca niciodată sunt pe stradă.

Pandemia a aruncat și mai mulți oameni în sărăcie extremă, luându-le și bruma de venit pe care o aveau.

De zece ani, mergem noaptea  pe stradă pentru a-i sprijini pe cei care nu mai au adăpost. Iernile sunt crunte. Iar iarna aceasta va fi cea mai cruntă.

Am văzut oameni dându-și ultima suflare înghețați pe stradă. Am însoțit oameni în șoc hipotermic la camera de gardă. Unora dintre ei li s-au amputat degetele și au rămas cu sechele neurologice. Am văzut consecințele pe termen lung.

Într-o noapte rece, un sac de dormit, o pereche de șosete, un ceai cald, niște haine groase sunt cele care fac diferența între viață și moarte prin îngheț.

Vrem să aducem căldură celor care dorm înghețați pe stradă!

Ce înseamnă CĂLDURĂ? •Sac de dormitPăturăȘosete, fular, căciulăJachetăBocanciCeai caldMasă caldăFolie izolatoareIzoprenO vorbă bună

Avem nevoie de ajutor pentru a-i putea sprijini iarna aceasta pe cei mai vulnerabili dintre cei mai vulnerabili. Oamenii fără adăpost.

Pentru a asigura minimul necesar pentru oamenii care locuiesc pe stradă, avem nevoie de 35.000 euro. 35.000 euro pentru ca temperatura oamenilor să nu scadă sub 35 de grade, pragul hipotermiei.

Cu ei cumpărăm 500 de saci de dormit, 500 de pilote, 500 de izoprene, mii de șosete, căciuli, fulare și tot ce mai e nevoie. Mai mult, asigurăm și hrana caldă pentru nopțile friguroase pentru oamenii fără adăpost din București.

Ne ajută foarte tare și donațiile în produse, dintre cele enumerate, cu condiția să fie noi.

Credem că lupta cu sărăcia este responsabilitatea noastră, a întregii societăți, a statului, a companiilor și a indivizilor.

Pentru a asigura cele necesare în timpul iernii pentru oamenii fără adăpost, avem nevoie de sprijinul tuturor, de donații individuale, sponsorizări și sprijin instituțional. 

Împreună, putem face ca nici un om fără adăpost să nu moară înghețat iarna aceasta pe stradă.

 

 

Donează căldură!

Donații în RON

Donații în EUR

Donații în USD

Pentru donații prin virament bancar, folosiți datele de mai jos:
Titular cont: ASOCIATIA CARUSEL
Cont bancar (IBAN): RO84 INGB 0000 9999 0484 6877

Companiile ne pot sprijini prin intermediul unui contract de sponsorizare sau folosind facilitatea fiscală – 20% din impozitul pe profit. Vă rugăm să descărcați contractul de sponsorizare de aici și să ne trimiteți un email pe adresa: office@carusel.org. Prezentarea campaniei în format PDF poate fi descărcată de aici.

Mulțumim că ești solidar cu cei mai vulnerabili și că sprijini oamenii fără adăpost să nu înghețe iarna aceasta pe stradă!