Centrul Comunitar ILO-Ferentari

Carusel Fără categorie mai 12, 2021
Ca în orice cartier din București, și în Ferentari este nevoie de servicii integrate de suport. De aceea am deschis ILO-Ferentari, pe strada Tunsu Petre nr. 23A, un loc în care oamenii primesc sprijin pe mai multe niveluri, adaptate nevoilor individuale, de la cele de bază, la altele mai complexe.


Au contribuit la achiziționarea, renovarea și echiparea imobilului Ambasada Franței în România, Enel, Kaufland România, Fundația Vodafone România, Sidaction, Associazione Giobbe, Associazione BiR, Cercul Donatorilor Bruxelles, Fundația Telus International. În prezent, activitatea centrului este sprijinită de Fundația Vodafone, Kaufland România, Sidaction și Enel. Le mulțumim tuturor.

Scopul Centrului Comunitar ILO-Ferentari este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor afectate de sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate, precum condiții de locuit inadecvate, lipsa actelor de identitate, a asigurării medicale, consum de droguri, discriminare și marginalizare. În final, serviciile medico-psiho-sociale oferite de centru au ca scop facilitarea procesului de (re)integrare socială a clienților.

Ce facem concret acolo? Serviciile Centrului Comunitar ILO-Ferentari constau în asistență socială, asistență medicală primară, consiliere psihologică și servicii de reducere a riscurilor asociate lipsei unei locuințe, consumului de droguri și/ sau practicării sexului comercial.

• Servicii de asistență socială: acompaniere, referire sau reprezentare pentru obținerea actelor de identitate, asigurare medicală, drepturi și beneficii sociale sau medicale, inclusiv sprijin financiar pentru plata unor posibile taxe, facilitarea accesului la servicii medicale specializate, consiliere socială, sprijin pentru (re)integrarea pe piața muncii și/sau în sistemul de educație.

• Servicii de asistență medicală primară: evaluare medicală, diagnostic, tratament (medicamentație, îngrijire și toaletare răni etc.), profilaxie, referiri către servicii medicale de specialitate, testare rapidă și consiliere pentru viața cu HIV, hepatite sau alte infecții cu transmitere pe cale sexuala sau sanguină.

• Servicii de consiliere psihologică: ședințe de consiliere individuală, grupuri de suport, terapie ocupațională, workshop-uri, psihoeducatie pe diferite tematici (relații, aderență la tratament, consumul de droguri și dependențe etc.).

• Servicii de reducere a riscurilor: distribuire de haine, încălțăminte și alte accesorii, pături, saci de dormit, acces la facilități de igienă, schimb/ distribuire de seringi, distribuire de prezervative, consiliere și educare pentru reducerea riscurilor, acces la mașină de spălat și uscat rufe.

Adresa: Cartierul Ferentari, strada Soldat Tunsu Petre, nr. 23A, sector 5
Telefon: 031 420 30 78
Program: Luni-Vineri, 12:00-18:00

Foto: Mihai Eremia