Sărăcia nu este o rușine – Sprijină Centrul de Servicii Sociale Grivița-Cișmigiu și ING Hubs îți dublează donația!

Carusel Campanie noiembrie 17, 2022

În centrul nevoilor de asistență socială, stau cei mai vulnerabili – oamenii fără adăpost, oamenii care trăiesc în sărăcie extremă, oamenii pentru care supraviețuirea este o luptă grea și inegală. În centrul Bucureștiului, acolo unde sunt sau ajung cei mai mulți dintre ei, am deschis acum un an, cu sprijinul ING Hubs, Centrul Comunitar Grivița-Cișmigiu, menit să îi sprijine pe cei mai vulnerabili, din zonă și nu numai.

Acum, sunt peste 180 de oameni care vin zilnic la Centrul Grivița Cișmigiu pentru a beneficia de servicii sociale: un duș cald, o masă caldă, haine de schimb, asistență socială cu privire la acte sau alte probleme, consiliere psihologică și chiar consultații medicale. 

„Mă ajută cu tot ce am nevoie. Mâncare, haine, acte. Dar cel mai important e că stă cineva de vorbă și cu mine, mă ascultă”, spune una dintre clientele centrului.

De la deschidere până acum, am avut peste 20.000 de accesări. Vin persoane fără adăpost, vin persoane care trăiesc în sărăcie extremă în locuințe improvizate sau improprii, fără curent sau apă potabilă, vin tineri, inclusiv copii, vin femei gravide, uneori și minore, vin oameni care suferă de afecțiuni cronice sau trăiesc cu afecțiuni limitatoare de viață. Ne confruntăm, știți bine, cu cei mai vulnerabili dintre cei vulnerabili, cu cazuri greu de gestionat, cu probleme complexe, într-un cerc greu de spart al problemelor sociale grave.

„Din cauza lipsurilor vin aici – apei, mesei calde si altele asemenea. Importantă este și ambianța care e aici. Mă simt bine. Serviciile pe care le oferiți sunt extrem de importante pentru mine”, spune unul dintre beneficiarii noștri.

Avem nevoie de sprijin pentru a susține activitatea de zi cu zi. Pe cei 180 de oameni care vin aici zilnic. Vor fi și mai mulți, pe măsură ce se va înteți frigul. Nu îți cerem să donezi pentru achiziționarea a ceva anume. Nici nu scoatem în față un caz special. Ci pentru susținerea, în general, a activității centrului. Pentru cheltuielile operaționale de zi cu zi, care nu sunt mici. Pentru solidaritatea pe care e nevoie ca noi toți să o arătăm celor vulnerabili. 

„Aici sunt tratat cu respect. Vin aproape în fiecare zi că unde altundeva să fac duș sau să mănânc?”, spune un domn care vine de câteva luni la centru.

Misiunea lor a fost să fie alături de oamenii din comunitatea Grivița, din apropierea noului lor sediu, și să se implice în
sprijinul acestora. 

Acum, ING Hubs dublează donațiile voastre în limita a 30.000 euro, fie că sunt făcute individual, fie prin redirecționarea impozitului pe venit sau pe profit, în cazul companiilor. 

 

Donații în RON

Donații în EUR

Donații în USD

Pentru donații prin virament bancar, folosiți datele de mai jos:
Titular cont: ASOCIATIA CARUSEL
Cont bancar (IBAN): RO84 INGB 0000 9999 0484 6877

Companiile ne pot sprijini prin intermediul unui contract de sponsorizare sau folosind facilitatea fiscală – 20% din impozitul pe profit. Vă rugăm să descărcați contractul de sponsorizare de aici și să ne trimiteți un email pe adresa: office@carusel.org.