CAMERE DE CONSUM DE DROGURI

Carusel mai 24, 2020

Obiectivul acestui studiu este de a evalua oportunitatea și necesitatea înființării camerelor de consum de droguri în București, ca parte a serviciilor de reducere a riscurilor adresate utilizatorilor de droguri. Raportul rezultat în urma studiului include informații relevante extrase din documente internaționale, studii, cercetări și rapoarte, dar și opinii exprimate de cei mai importanți actori și factori de decizie în cadrul unor chestionare și interviuri derulate în perioada cercetării. Studiul prezintă conceptul camerelor de consum, beneficiile și riscurile asociate, date privind camerele de consum care funcționează în acest moment în lume, consumul de droguri în București și serviciile de reducere a riscurilor existente, cadrul legal, concluzii și recomandări.

Citește studiul

Camerele de consum de droguri sunt locații amenajate special în care persoanele dependente pot consuma droguri într-un mediu sigur pentru sănătatea lor, în prezenta unei echipe multi-disciplinare de profesioniști. Obiectivele acestora sunt de a reduce riscurile de sănătate la care se expun consumatorii de droguri și de a contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile afectate de consumul de droguri.

Opt țări europene (Germania, Spania, Olanda, Elveția, Luxemburg, Norvegia, Danemarca și, cel mai recent, Grecia), Australia și Canada au permis înființarea pe teritoriul lor a peste 90 de camere de consum de droguri. Acestea sunt în permanentă evaluare, urmărindu-se atât beneficiile cât și riscurile asociate.

Citește întreg studiul