Tăcerea însingurează. Hai să le oferim radiouri oamenilor fără adăpost

Carusel Campanie, evenimente iunie 2, 2022

Oamenii fără adăpost se confruntă, pe lângă multele alte probleme, cu un inamic adesea ignorat, dar nu mai puțin vicios: tăcerea. Singurătatea.

Acești oameni trăiesc într-o liniște monstruoasă și atotputernică – uneori trec zile în șir fără să audă un cuvânt adresat lor, aproape niciodată un cuvânt bun.

De aceea vrem să le dăruim un glas prietenos care să lupte cu alienarea. Cum putem face asta? Prin aparate de radio. Tocmai de aceea, campania noastră de anul acesta de la Swimathon își propune să strângă fondurile necesare cumpărării a 500 de radiouri cu baterii pentru oamenii fără adăpost.

Donează la Swimathon sau pe Carusel!

A rămâne fără adăpost înseamnă mai mult decât pierderea locuinței, înseamnă și ruperea legăturilor sociale cu familia, prietenii și alte persoane apropiate. Rezultatele unor studii arată că persoanele fără adăpost se numără printre cele mai afectate de singurătate și (auto)izolare.


Pentru aceste persoane, vocea de la radio poate fi singurul prieten pe care îl au, singura sursă de informare și singura voce prietenoasă pe care o aud.
Și le doresc – ne-au spus că îi ajută să se informeze, să se simtă mai puțin singuri și izolați și le schimbă starea de spirit.

Mai mult decât atât, oamenii fără adăpost au nevoie de informare. Cum spun chiar ei, „Asta e de bază, să știm știrile. Mai ales dacă sunt omul străzii, dorm pe stradă, e importantă știrea. Cu pandemia, cu războiul, asta e important. De unde să aflu ceva dacă nu de la radio?”

Altcineva spune: „Am renunțat la multe să iau radio. Mi-am lăsat mâncarea și m-am dus să-mi cumpăr radio. E mai important să știi ce se întâmplă.”

Mai e ceva. Vremea. Vă dați seama că să știi starea vremii e un lucru vital atunci când stai pe stradă? Să știi când plouă, când ninge, când e ger, să îți poți căuta un acoperiș? „Vremea, e foarte importantă vremea. Trebuie să știm când plouă, să ne căutăm un adăpost”, spune unul dintre oamenii care locuiesc pe stradă.

Donează la Swimathon sau pe Carusel!

Avem nevoie de sprijinul vostru. Susține-i printr-o donație pe prietenii noștri care înoată la Swimathon și cărora le mulțumim pentru efort, pentru a strânge suma necesară cumpărării celor 500 de radiouri. Pentru oamenii fără adăpost, un radio este puntea către informație, către adăpost în caz de vreme proastă și o alinare a singurătății lor.

Donează la Swimathon sau pe Carusel!